ارسال شده انتشار : ۹:۰۰ ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
میلگرد فولادی آجدار، نوعی فولاد تغییر شکل یافته با استحکام بالا است که دارای برآمدگیهایی در سطح خود میباشد که به عنوان آج، شناخته میشوند. بر این اساس به آنها میلگرد فولادی آجدار میگویند. این نوع از میلگرد فولادی اغلب دارای آجهای عمودی و عرضی روی سطح خود است. شکل آج عمودی، شامل طرح مارپیچی، هلالی و ضربدری است.
به عبارت دیگر میلگرد آجدار، نوعی آهن است که با هدف افزایش مقاومت در برابر تیرها، ستونها و پایهها در جایی که بتن در سازههای بتنی محکم ریخته شده است، مورد استفاده قرار میگیرد و با توجه به استحکام مورد نظر در ضخامتهای متفاوتی در دسترس است. واحد اندازه گیری این محصولات، به میلیمتر است. این نوع از میلگردها، دارای ویژگیهای خاصی هستند که باعث برتری آنها نسبت به میلههای تابیده (twisted)، در استحکام بتن میشود. این ویژگیها، از انعطاف پذیری تا به صرفه بودن را شامل میشود.
در اینکه میلگرد آجدار آشناترین عضو در کارهای ساختمانی است، شکی وجود ندارد. همهی شما در مراحل مختلف ساختوساز استفاده از انواع میلگردها را دیدهاید. میلگردها بخش بسیار مهم سازه و اسکلت ساختمان هستند و درواقع برای ایجاد مقاومت کششی در اعضای بتنی به کار میروند. بتنآرمه بتنی است که در نواحی کششی با تارهای فولادی همچون میلگرد آجدار تقویتشده است. حتماً دقت باشید در هنگام خرید باید میلگردها را با ویژگیهای مندرج در استانداردهای مقررات ملی تطابق دهید. در گذشته میلگردها را بر اساس یک آنالیز قدیمی به انواع کلاسهای A۱, A۲, A۳, A۴ تقسیمبندی میکردند.
این میلگردها قابلیت خم شدن تا ۱۸۰ درجه را بدون ترک خوردگی یا شکستگی دارند. ویژگیهای ساختاری آنها امکان جوش دادن آنها را با فلاش الکتریکی نظیر جوش قوسی و جوش لب به لب، ایجاد کرده است.
میلگرد آجدار در جایی که احتمال ترک خوردگی بتن وجود دارد، در مقایسه با میلگردهای تابیده، سطح آجدار، پیوستگی بهتری را با سیمان ایجاد میکند و باعث میشود ظرفیت تاب آوری کلی سازه، توسعه یابد و نیازی به استفاده از قلابهای انتهایی برای آنها وجود نداشته باشد. از این رو، استفاده از آنها هزینه تقویت و استحکام سازه را تا ۳۰ تا ۴۰ درصد، کاهش می دهد و باعث میشود این محصولات، به صرفه تر از محصولات مشابه باشند. غالباً میلگردهای آجدار، از فولاد حرارت دیده ساخته شده اند که باعث میشود نسبت به زنگ زدگی غیر مستعد شوند. این ویژگی بسیار مهم است چرا که با توجه به اینکه زنگ زدگی، حجم بیشتری را نسبت به فولادی که از آن شکل گرفته، اشغال میکند، بتن اطراف آن، فشار شدیدی را متحمل میشود که باعث ترک خوردگی، پوسته پوسته شدن و در نهایت شکست سازه میشود.
به علاوه، خم کردن، فیکس کردن و بازرسی میلگردهای آجدار، بسیار ساده است و باعث کاهش هزینههای نیروی کار میشود، این میلگردها را میتوان برای تمام انواع اصلی سازههای بتنی تقویتشده، مورد استفاده قرار داد. همچنین میلگردهای آجدار، مانند تمام محصولات متالیک دیگر، میتوانند به عنوان اوراق ضایعات، بازیافت شوند.
– میلگرد نوع A۱ صاف است، مقاومت تسلیم این نوع میلگرد، ۲۳۰۰ و مقاومت کششی آن ۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی مربع است.
– نوع A۲ میلگردهای آجدار است مقاومت تسلیم آنها ۳۰۰ و مقاومت کششی آنها ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمترمربع است.
– نوع A۳ نیز آجدار است و مقاومت تسلیم و کششی آن به ترتیب ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.
– قابلیت خم شدن تا ۱۸۰ درجه بدون ایجاد ترک یا شکست
– استحکام بالا و ساختار محکم
– ضد خوردگی و زنگ زدگی
– ضد حریق
– موجود در انواع و اندازههای مختلف
– عمر طولانی و با دوام
– سازههای تجاری
– سازههای مسکونی
– سازههای نظامی
جنس میلگرد ساده از فولاد نرم است. سطح فولاد نرم، صاف بوده و شکل آن مدور است که در سایزهای مختلفی از ۶ میلیمتر تا ۵۰ میلیمتر در دسترس هستند. این میلگردها از استاندارد A۱ پیروی می کنند و لذا به این نام نیز شهرت دارند. از آنها برای اهداف خاصی نظیر جوشکاری و آهنگری و در جادهها و باند فرودگاهها استفاده میشود اما استفاده از میلگردهای ساده، برای سازههایی نظیر پلها و دیگر سازههای سنگین، توصیه نمیشود.
میلگرد آجدار، دارای آج، برآمدگی یا دندانههایی در سطح خود است که مشکل اساسی فولاد نرم را در میلگردهای ساده که ناشی از لغزندگی آنها است، کاهش می دهد و پیوستگی خوبی را بین بتن و میلگرد ایجاد میکند. خاصیت کششی این میلگردها در مقایسه با میلگردهای دیگر، بالاتر است و در مقاطعی بین ۶ تا ۵۰ میلیمتر تولید میشوند.
میلگردهای آجدار، به ترتیب سختی در سه طبقه استاندارد A۳، A۲ و A۴، در دسترس هستند. میلگردهایی که طبق استاندارد A۲ تولید میشوند، در رده S۳۴۰ قرار دارند. این میلگردها از نظر مقاومت، سطح بالاتری نسبت به میلگردهای ساده (A۱) دارند. شکل آج در میلگردهای A۲ به صورت مارپیچی و در میلگردهای A۳ به صورت ضربدری بوده و انعطاف میلگرد A۲ بیشتر از میلگرد A۳ است. قابل ذکر است که انجام عملیات جوشکاری روی میلگردهای A۲ و A۳ ممنوع است. میلگردهایی که طبق استاندارد A۴ تولید میشوند، در رده میلگردهای سخت قرار داشته و به عنوان میلگرد S۵۰۰ شناخته میشوند. این میلگردها مقاومت بیشتری نسبت به ردههای قبلی دارند و قیمت آنها نسبت به انواع دیگر میلگرد آجدار، بیشتر است.
از میلگردها برای کارهای مختلف خاموت سازی تا اعضای کششی داخل اعضای سازهای پی، دیوار، ستون و سقف به کار میرود. خاموت برای این است که میلگردها در اثر نیروی برشی از محور خود خارج نشوند. برای همین در مقطع اعضای میلگرد آلیاژی ایران از نوع استاندارد A۳ یکی از بهترین انواع میلگردهایی است که میتوانید برای کارهای ساختوساز خود از آن استفاده کنید.
انواع میلگرد سنجاقک برای تقویت برشی خاموت ها، میلگرد خرک برای زمانی که دو شبکه متوالی از میلگردها را در فاصلهی مشخص میخواهیم در بتن قرار دهیم، بتن رکابی برای نگهداری میلگردهای عمودی در مقطع دیوارها به کار میرود.
آهن اول انواع میلگرد را با بهترین کیفیت عرضه می دهد. هنمچنین شما مشتریان عزیز می توانید جهت اطلاع از قیمت میلگرد استنلس استیل، قیمت میلگرد آلومینیوم، قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله درزمستقیم، قیمت تیرآهن و سایر محصولات با کارشناسان آهن اول در ارتباط باشید.
نظر خود را ثبت کنید
مقالات مشابه